Pascale Platel

2001

Ola Pola Potloodgat

Een knotsgekke voorstelling met een piratendochter, Suzy de depressieve moederolifant en andere personages

In een sprookjesachtige wervelwind komen Pascale Platel en Randi De Vlieghe zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten tegen. Ze springen van het ene verhaal in het andere, van een droomscène naar een filmpje naar een dansje naar een gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje voor alle leeftijden: van lol trappen met kinderen tot relatiezorgen voor de volwassenen.

Ola Pola Potloodgat is volgens de jury een theaterwetten verbrekende voorstelling die schijnbaar nergens over gaat, maar alles in zich blijkt te hebben. (…) De voorstelling is gemaakt voor kinderen, maar komt ook volledig tot haar recht voor alleen een volwassen publiek.” – De Standaard (2002)

“De twee acteurs houden het onderscheid tussen henzelf en de personages flinterdun. Ze zijn volwassenen die de verbinding met hun kinderziel koesteren. De voorstelling balanceert prettig op het randje van filosofie, grote mensenkul en rake kinderfantasieën.” – De Volkskrant (2002)

“Ook in 2017 knetter het spelplezier eraf tussen Pascale Platel en Randi De Vlieghe. (…) Een erg amusante en (fantasie)rijke voorstelling die er vijftien jaar later nog steeds als een Olifantenpleis staat.” – concertnews.be *****


Tekst: Pascale Platel
Van en met: Pascale Platel en Randi De Vlieghe
Decor, licht en video: Karin Demedts
Muziek: Gerrit Valckenaers
Bewegingsadvies: Marie De Corte
Coach: Patrick Jordens en Klaas Tindemans
Affiche foto: Karin Demedts
Productie: BRONKS