Pascale Platel

2015

Plateau Platel

Diner Spectacle
Mensen krijgen een 5 – gangen menu en tussendoor krijgen ze ook verhalen voorgeschoteld.

Voorgerecht: De Artisjok.
De artisjok legt de methodiek van deze avond bloot.
Ah ja, want ge moet dus werklijk blaadje per blaadje los trekken om uiteindelijk naar de kern, de essentie, het hart te gaan.
Blaadje per blaadje neemt ge eraf, ge dipt het in de dipsaus en legt het op uw tong. Ge zult zien, ‘t past perfect.
Sommigen gaan er willen aan tsjoezen, anderen gaan er hun tanden willen inzetten en het afschrepen. Wees vooral uzelf!

Maar alstublieft, blijf niet hangen aan de vorm, ook letterlijk niet.
Als ge naar ‘t toilet gaat, bvb.
Ga ook ne keer naar de inhoud, alstublieft,
want het hart van een artisjok smaakt als een beloning.
Waarom? Omdat ge blaadje per blaadje naar de diepte gaat en in de diepte gaan, wordt altijd beloond.
Ge moet één artisjok delen met vier, maar hij is groot genoeg.
Elk om beurten een blad – one for you, one for me – en wie t laatste blaadje trekt, mag ne wens doen en die komt uit, beloofd!


Productie: Pascale Platel in samenwerking met Kelly De Kokk
Tekst en spel: Pascale Platel
Bookings: filip@pascaleplatel.be
Affiche foto: Carmen De Vos