Pascale Platel

1001 NACHTEN & GEDACHTEN

Pascale Platel is vrouw, moeder, geliefde en staat al meer dan een kwarteeuw in het vak. Ze poseert, presenteert, publiceert. Maar in de eerste plaats is ze verhalenvertelster. Doorheen de creaties van Platel loopt één rode draad: het genot om te vertellen, te fantaseren, uit te dagen en gaandeweg zichzelf te ontdekken.

In haar boek ‘Schoonnijd’ heeft Pascale het over zintuiglijk verlangen, relaties, zelfsabotage, imago, erotiek, de eeuwige troost, de valkuilen, de worstelingen en de queesten met en van het leven. De foto’s bij de teksten refereren flamboyant en theatraal aan iconische beelden van pin-ups. Maar geven ook een intieme blik op het kwetsbare model. Naakt wordt daarbij niet geschuwd. “Zonder die naaktheid in mijn werk voel ik mij niet vol, is het leven niet vol-ledig” zegt Platel.


Samen met Fien Sabbe* gaat ze dieper in op alle aspecten van vrouw-zijn in deze tijden. Met haar boek Schoonnijd als uitvalsbasis flaneert het duo langsheen de films die Pascale boeien, de boeken die haar inspireren. Samen trekken ze levenslessen en geven ze tips.

Het gaat over liefde en seks. En seks en leeftijd. En het lijf dat moet bemind worden. Als het een en ander dreigt te ontsporen, is Fien er om het spel weer op de rails te krijgen, waarna het een en ander alsnog de mist ingaat. Een hartverwarmende, hoogst verrassende, bij momenten hilarische voorstelling.

Het was fenomenaal. Een uitzonderlijke voorstelling.
Pascale en Fien hebben ons een unieke  avond bezorgd.
Zeer mooie en warme mensen.
Een echte aanrader voor elke vereniging en organisatie.
Wim Becaus – Vereniging van Wetterse Industriëlen & Ondernemers

*Fien Sabbe maakte jarenlang radio- en televisieprogramma’s voor de VRT. Vandaag is ze jeugdadvocaat en plaatsvervangend vrederechter. Daarnaast presenteert en modereert ze nog steeds voor een live publiek. Met haar warme stem en vlotte flair leidt ze debatten over de meest uiteenlopende onderwerpen in goede banen.